Home Quizzen Contact Privacy Beleid
1980s Nostalgia Quiz
Vraag 1 van de 10
Welk iconisch computerspel werd uitgebracht in 1980 en had een klein geel personage dat pellets at terwijl het spoken ontweek?
Advertentie
Vraag 2 van de 10
In 1985, welke band trad op tijdens Live Aid, een historisch benefietconcert dat tegelijkertijd in Londen en Philadelphia werd gehouden om geld in te zamelen voor hulp bij de hongersnood in Ethiopië?
Vraag 3 van de 10
In welke klassieke film uit de jaren 80 reisde een middelbare scholier per ongeluk 30 jaar terug in de tijd in een tijdreizende DeLorean-auto?
Vraag 4 van de 10
Hoe heette de robotkat die in de jaren 80 een populair speeltje werd, bekend om zijn elektronische bewegingen en miauwgeluiden?
Advertentie
Vraag 5 van de 10
In 1986 explodeerde de spaceshuttle Challenger tragisch kort na de lancering. Wie was de lerares en burgerastronaut aan boord die haar leven verloor bij de ramp?
Vraag 6 van de 10
Welke tekenfilmserie uit de jaren 80 had vier antropomorfe reptielen die bedreven waren in vechtsporten en vernoemd waren naar beroemde Renaissancekunstenaars?
Vraag 7 van de 10
Wie was de legendarische Britse premier die het grootste deel van de jaren tachtig diende en bekend stond om haar sterke conservatieve beleid?
Advertentie
Vraag 8 van de 10
Welke dansstijl uit de jaren '80 werd populair in clubs en omvatte gesynchroniseerde, energieke bewegingen en omvatte vaak technieken zoals popping en locking?
Vraag 9 van de 10
Welk populair draagbare spelcomputer werd door Nintendo uitgebracht in 1989, voorzien van verwisselbare spelcartridges en een monochroom scherm?
Vraag 10 van de 10
Welke populaire speelgoedlijn die in de jaren '80 werd geïntroduceerd, bestond uit kleine, kleurrijke en verzamelbare wezens die in een magische wereld leefden en opgeborgen konden worden in een plastic bolvormige container?
Advertentie

Geschiedenis Quizzen

Geografie Quizzen

Muziek Quizzen

Wetenschaps Quizzen

Wie Zingt Quizzen

Eten en Drinken Quizzen

Algemene kennis Quizzen

FilmQuizzen

Wiskunde Quizzen